London

 
I helgen som var tog jag mitt pick och pack och åkte en sväng till London. Lite trött och med stel sovnacke satte jag efter två timmar fötterna på Londonisk mark. Där mötte jag upp ingen mindre än min kära kille. Långweekend i London minsann! 
 
Det var andra gången jag var i London och eftersom att det var 4 år sedan sist så var det kul att se staden med lite andra ögon. Även om London är lite av ett shoppingparadis blev det inte särskilt mycket shoppat. En teburk och en gul fin regnjacka fick följa med dock. För regnar, det gör det ju.
 
 
Lite kallt var det också i helgen. Fick slänga på mig min "Januarimössa" så inte öronen skulle frysa allt för mycket :).
 
Eftersom att min kille fyllde år så firade vi honom i helgen. Det blev ett besök på Chesterfield Mayfair. Där vi åt Afternoon tea á la Willy Wonka. Ja helt riktigt, Afternoon teat hade Willy Wonka tema så vi fick everlasting gum och bubbel choklad och till och med en guldbiljett! Eftersom att det var födelsedag så tog vi även ett glas champange :). På aftonen så åkte vi till Jamie Oliver Fifteen där vi efter lite för lång väntan på bord fick äta massa god mat och lyssna på skönsång från servitriserna. Dock blev det så sent att vi missade sista tunnelbanan hem och fick ta bussen, men det var ju också ett äventyr. Vi satt på andra våning längst fram i en röd Londonbuss, jag vet någon som var glad för det :).
 
 
 
Sista dagen begav vi oss till Natural History Museum där vi fick kika på både dinosaurieskelett och valskelett. Inte helt fel sysselsättning en söndag.
 
 
London bjöd också på lite solsken vilket var uppskattat när vi promenerade runt. En alldeles utmärkt helg helt enkelt.
 
Ha det fint!
/Tina

I blomstertankar

 
Här sitter jag och filosoferar. Hela huvudet snurrar runt av ideér. Roliga sådana, kreativa och fyllda av färg. Kanske låter knäppt men det händer ganska ofta. Saker som fina blommor eller solsken kan få mig att börja fundera. I dag var det en solig dag, en helt fantastisk sådan. Jag och två av mina vänner här nere tog en promenad till en liten by i närheten. Det var fantastiskt mysigt. Vädligt pittoreskt, kändes som att vi hoppade in mitt i ett avsnitt av Morden i Midsomer. Där fanns en liten bykrog där vi stannade och åt utomhus. UTOMHUS. Mina kinder är fortfarande lite varma från dagens solsken. Helt fantastiskt. 
 
 
I går köpte jag ett gäng fina anemoner. Helt fantasistka blommor. Och lite mystiska. I bland tycker jag att blommor är lite som människor, de är färgglada, egensinniga och vissa tycker om att vara i grupp och andra klara sig bäst själva. Eller så var det jag något jag bara kom på nu. Fina är dom i alla fall, och som min vän säger här nere. Jag är en blomtjuv och hon är min medbrottsling. Kan ha norpat en och annan blomma från grannens gräsmatta. Men jag lovar att jag betalade för anemonisarna. 
 
 
När jag inte snor blommor och promenerar i solen så stickar jag. Lite av ett nyårslöfte och det går framåt kan jag säga. Dock kunde det gått fortare, otålig är jag men den där halsduken ska bannimig blir av :).
 
 
Mystisk eller hur? 
 
/Tina  

Styling the Seasons - February

 
What a day we had here in Canterbury today. The sun has been shining all day and the birds are tweeting like mad outside my window. I likte it, a lot :). 
 
It's time for some Styling the Seasons with Apartment Apothecary and Lotts and Lots. February is the last winter month and even though I had spring feelings since the middle of January it feels kind of good to get a closure for the winter. January was all about the new start and new everything so it's nice to settle down and relax a bit. I finally got the time to start working on my New Years resolution. It's not a very hard one, just a time consuming one maybe. I decided that I wanted to learn to knit before this year ends. I have started out with a scarf and so far so good. I have a dream that I want to be able to knit a nice sweater for next winter, so we'll se about that :).
 
 
My styling for February is kind of blue. And by blue I don't mean boring. Blue is one of my favourite colours and I must say I really like the blue of my muscari. I wanted to create a feeling that winter still is here but that you shouldn't miss the first signs of spring. Sounds a bit weird I know, but hopefully you get where I'm going with this.
 
 
 
I planted my muscari in a glass jar with just a little water in the bottom of the jar. I think it feels a lot like spring when you can see the roots of the flowers. I got the idea from Emma at A Quiet Style and her Bulbs & Bottles tutorial. 
 
 
The seashells and stones are gatherings from my weekend in Brighton two weeks ago.
 
 
I also made this candle holder out of a glass jar that I crocheted a cover for.
 
 
You should have seen my face when I found these lovely little snowdrops. Snowdrops always reminds me of the beginning of spring. Ever since a was little snowdrops was the first sign of spring for me.
 
I hope you liked my styling for February. Hopefully you got some inspiration :).
 
/Tina
Upp