Söndagsbestyr

Det är redan söndag och här sitter jag i ett kök fyllt av nybakade bullar och odiskade plåtar.
Är det måndag i morgon?
Dom säger det i alla fall.
 
Dagen har bestått av en rejäl dos av söndagsbestyr. Vi har skruvat ihop möbler, planterat i balkonglådan, planterat vårlökar, bakat bullar.
Det sista stod jag dock för själv. 
 
 
 
Nu har vi en hel balkonglåda full av härlig färgglad ljung. Den ska få lysa upp hela hösten och vintern.
 
Sen gjorde vi en "lasangeplantering" som jag såg på äntligen hemma häromdagen. Massa olika vårlökar lager på lager i krukorna. 
Gud så spännande!
Längt på den dagen då de första snödropparna tittar upp, eller pärlhyacinterna, eller påskliljorna, eller tulpanerna. 
 
 
Hortensian blommar har blommat fint sen vi flytta in trots att det åkt i backen ett antal gånger.
En tålig sak den där.
 
Har ni sett så söt liten vattenkanna vi hittade på blomsterlandet då?
Måste vara den sötaste i stada. 
 
En liten hortensiakvist klarade dock inte av att åka i backen så den tog jag in och tänkte försöka mig på någon slags torkning. Det blir ju så himla fint med torkade hortensior så jag måste ju ändå ge det ett försök.
 
Den lilla söta pumpan då? Jo den hittade vi också på blomsterlandet, tre för trettio. Har en känsla av att dessa godingar kommer bli lite smått paparazzifotade av moi.
 
 
Kvällen avslutades med bullbak. Jösses så gott det luktar. Så nu är jag redo för nästa helg när det är kanelbullens dag.
 
/Tina
 
 

höstfärger

Hej hallå! Visst har ni väl märkt att hösten klampar på? Börjar nästan bli höstjackekyligt och halsduksdags. Äntligen om du frågar mig. Hösten är ändå min favoritårstid. Färglada träd, varma filtar och mycket te.
I löv it.
 
I går tog jag svängen om garnbutiken på vägen hem. Jag fick med mig en påse med härligt ulligt och mysigt garn. 
 
 
Detta gröna garn heter Ulrika och kommer från Svarta fåret. Vad har jag börjat med för projekt då, kanske ni undrar. Jo det ska bli en sjal.
 
Jag kan inte riktigt sluta virka sjalar, tycker det är så förbannat mysigt helt enkelt. Just detta garnet är gjort av 100 procent ull så den kommer bli väldigt mysig att vira runt axlarna en mörk och blåsig höstkväll.
 
Förutom garn fick jag även med mig lite ljung hem. För tillfället står det ute på balkongen och väntar på att få bli planterad. Det verkar som att balkonglådorna är slut i hela stan så vi får väl se om stackarna blir planterade innan snön kommer..
 
Taco hej!
 
/Tina
 
 

Litet kök många tankar

Nu har vi bott en vecka i vår lägenhet och det börjar ju faktiskt bli lite ordning på torpet. I dag fick vi ytterligare en möbelleverans. 
Woop woop!
Ett päronglassfärgat skrivbord och ett dimblått/himmelsblått litet sidobord. Jo ni förstår att förra helgen hade vi målarstuga hos mina föräldrar och denna helgen fick vi levererat två finfina färdigtorkade möbler.
 
Köket är väl det rummet som känns mest färdigt. Det enda som saknas är ett par gardiner som matchar min fina egenpysslade lampskärmsslinga.
 
 
Idén fick jag från Johanna i Kulla som inte bara pysslat ihop en utan TVÅ lampskärmsslingor.
 
Lampskärmarna är fyndade på lite olika loppisar. 
 
Har ni sett basilikan där i fönstret? Fy tusan vad den växar ska jag be att få tala om. Kanske att en skulle försöka sig på att göra en burk pesto eller två? Det återstår att se. Nästa upp på att göra listan är att bege sig till första bästa garnbutik en dag efter jobbet och köpa på mig lite garn. Det kliar ganska rejält i virkfingrarna och jag behöver ett projekt att sätta igång med innan abstinensen blir alltför påtaglig.
 
Nej, nu ska jag dricka te hela kvällen och kanske till och med se en film.
 
Trevlig söndagkväll ni fina!
 
/Tina
 
 
Upp