Kär korg har många namn

 
 
Jag har virkat en korg. I Zpagetti garn. I virknål 7. Japp, Hoooked zpagetti, knasigt men sant.
Men problemet är att jag inte vet om det är en brödkorg, bullkorg, fruktkorg, sakkorg eller citronkorg. För den är så fantastiskt användbar så den funkar nog till allt. Om du är sugen på att göra en likadan korg så gör du såhär:
 
Varv 1: 2 lm
Varv 2: 6 fm i andra lm från nålen
Varv 3: 2 fm i varje fm (12 fm)
Varv 4: *1 fm, 2 fm i samma maska* (18)
Varv 5: *2 fm, 2 fm i samma maska* (24)
Varv 6: *3 fm, 2 fm i samma maska* (30)
Varv 7: *4 fm, 2 fm i samma maska* (36)
Varv 8: *5 fm, 2 fm i samma maska* (42)
Varv 9: 1 fm i yttre maskbågen hela varvet runt. du har nu börjat virka upp för kanten. (42)
Varv 10-14: 1 fm i varje maska (42)
Nu ska du göra handtagen.
Varv 11: virka 9 fm (en i varje maska), 8 lm, hoppa över 2 fm, 19 fm (en i varje maska), 8 lm, hoppa över 2 fm, 10 fm (en i varje maska). 
Varv 12: Virka en fm i varje maska, när du kommer till handtagen virkar du 6 fm runt varje handtag. Totalt 52 fm runt hela korgen. Fästa trådarna med en mindre virknål.
Klart!
 
I helgen gjorde jag och en kär vän en liten spontantripp till Malmö. Det var lite småroligt, inget man brukar göra men något man borde göra oftare. Vi som i vanliga fall inte stannar på hotell tänkte att det kunde ju passa bra för denna helgen. Så visst gjorde vi det. Väl inne i hotellrummet så var allt fräscht och fint. Men det var lite mörkt. Så min vän drog bort gardinerna från fönstrena. Men problemet var att det inte fanns några fönster... Mycket lustigt. Så när vi skulle upp dagen efter till frukosten kunde vi ju inte se vad det var för väder. Katastrof. Jag menar, vi är ju svenskar... ;)
Allmänt, Mönster, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, gör det själv, hekle, hoooked zpagetti, häkeln, virkad korg, virkblogg, virknål, zpagetti garn | Kommentera |

Myslyktor

 
Jordgubbarna är uppätna, sillen likaså. Snapsen är slut men visorna sitter kvar. Jag har gått och nynnat på "What shall we do with the drunken sailor" sen i fredags och kommer egentligen inte riktigt ihåg vad man ska göra med "the drunken sailor". Visan gick så snabbt så jag håller mig mest till första versen. Det är nog enklast så. I alla fall tills nästa midsommar. Eller jul. Eller kanske min födelsedag. För snapsvisor tröttnar jag nog aldrig på. Ja som ni förstår så är midsommarhelgen över och det är även midsommarmaten. Över alltså. 
 
Till midsommar hör midsommarpynt. För visst var jag tvungen att virka några ljuslyktor till midsommardukningen. Eller myslyktor skulle jag vilja kalla dem. För mysigt är bara förnamnet. Ljuset från lyktorna ger en såndär sen-kväll-framför-brasan-vid-sjön-känsla. MYSIGT! Idén till lyktorna fick jag från Virknålen och Majskroken. Lykta nummer två och fyra är virkade efter hennes mönster med virknål 3,5 i tilda-garn. De andra två är frihandsvirkade med lm och fm i den första och lm och st i den tredje :). Fråga gärna om du är sugen på att virka någon av dem.
 
Något jag också hann med till midsommar var en krans som var garanterat vissningsfri. Såhär så den ut :). Frihandsvirkade blommor och blad som syddes fast på ett band som knöts i nacken :).
 
 
Ja och det ni ser i bakgrunden är årets turnering i Sveriges nationalsport, Kubb. Men det är en annan historia ;).
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, virka, virkad midsommarkrans, virkade ljuslyktor, virkblogg | Kommentera |

Min nordiska sjal

 
 
För några månader sedan fick jag upp ögonen för den "nordiska sjalen". En sjal som med ett enda mönster kan formas till alla möjliga sorters tolkningar. En sjal som med ett mönster kan kännas så personlig. Jag blev fast. Fingrarna började klia och jag var bara tvungen att göra en egen nordisk sjal. Efter lite eftersökningar hittade jag skaparen bakom mönstret. Anette heter hon och du kan kika in på hennes blogg för att läsa mer om den nordiska sjalen, bloggen hittar du här
 
Min variant av den nordiska sjalen andas sommar. Den ska ge en känsla av blå himmel, en simtur i sjön och pioner. Den ska vara något att dra om axlarna under de kyliga sommarkvällarna på uteplatsen eller kvällspromenaden eller varför inte cykelturen?
 
Min sjal är virkad i Tilda-garn från Svarta fåret med virknål 3,5. 
Ett litet tips är att gå in på instagram på hashtagen "nordicshawl", där kan du se alla möjliga sorters färgkombinationer. På instagram hittar ni mig som alltomkerstin.
 
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, garn, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, nordic shawl, nordisk sjal, tilda-garn, virka, virkad sjal, virkblogg, yarn | En kommentar |
Upp