Mönster till en liten krona

 
 
Jag har länge tänkt att jag ska virka en liten krona. Jag har sett många olika varianter men har inte riktigt hittat det mönstret som kändes wow. Så det var bara att sätta sig med virknålen och klura och och här ser ni resultatet. Jag tänkte att det kanske finns någon som var sugen på att virka en liten krona a la Kerstin så here we go, enjoy! :)
 
Jag har använt mig av tilda-garn virknål 3,0. Kronan blir lagom stor så att du stoppa i en liten ljuslykta :).
 
Varv 1: 50 lm, slut till en ring.
Varv 2: 1 fm i varje maska.
Varv 3: 1 st i varje fm.
Varv 4: 5 lm (räknas som 1 st + 2 lm). hoppa över en st. 1 st i nästa m, 2 lm.
*hoppa över 1 st, 1 st i nästa m, 2 lm*
Varv 5: gör en sm i nästa "båge", 5 lm (räknas som 1 st + 2 lm) 
*1 st i nästa båge, 2 lm*
Varv 6: * 2 lm. 3 st, 3 lm, 3 st i nästa båge. 2 lm. 1 sm i st på förra varvet*
Varv 7: 7 lm (räknas som 1 st + 4 lm) 1 sm på toppen av "spetsen" (lm-bågen). 4 lm, 1 st i sm på förra varvet.
*4lm, 1 sm i spetsen, 4 lm, 1 st i sm på förra varvet*
Varv 8: Gör om varv 6
Varv 9: Gör om varv 7
Varv 10: Gör om varv 6
Varv 11: Nu ska du virka sista varvet och mellan varje "topp" virkar du sm. 1 sm i sm på förra varvet, 3 sm i de tre st på förra varvet. 3 st (nu själva toppen) 4lm, sm i andra lm från nålen. 3 st. 3 sm i de tre st på förra varvet. 1 sm i sm på förra varvet. Repetera.
 
När jag virkat klart kronan så stärkte jag den med hälften trälim och hälften vatten. Jag formade den runt ett glas och lät den torka under natten. Dagen efter var det bara att lossa den och vips så vart den alleles stel och fin :).
 
Allmänt, Mönster, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, gratis mönster, hekle, häkeln, mönster, virkad brudkrona, virkad krona, virkad krona mönster, virkblogg | En kommentar |

Klänningspysslat

 
 
Tadaa! Med lite färg och garn kan man förvandla den tråkigaste trasan till en riktig pysselglad klänning :). Denna stackars klänningen hade någon slags ljuslila/rosa färg och det var nog både grillsåsfläckar och solkrämsfläckar på den. Jag köpte lite såndär textilfärg på Gekås och vips så vart den lila! Sen hade jag fått syn sen tidigare hos Sanna & Sania att det såg alldeles förträffligt pyssligt ut med virkade mormorsrutefickor. Var ju tvungen att virka ett par till min klänning och jag måste säga att jag blev nöjd med resultatet :). Det är ju praktiskt att man kan stoppa saxen i fickan och typ små garnrullar så när man känner sig pysslig är det bara att dra på sig klänningen och plocka fram pysslet ur fickorna :).
 
Jag är återigen installerad i min lilla studentlya och det känns fint. Kurserna har startat så när jag inte virkar läser jag om gamla filosofer och forskare... Om det var så att ni var nyfikna ;). Ha en fin vecka allihop!
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, fickor, granny square, hekle, häkeln, klänning, mormorsruta, pyssel, virka, virkblogg, virknål | En kommentar |

Merci, Bonjour, Au revoir

 
Efter fem härliga dagar i Paris är vi tillbaka på svensk mark igen. Det har varit en händelserik vecka med baugetter, trötta fötter, vin, ost och fotande. Men ack vilken häftig stad det är. Den fullkomligt kryllade av saker man ville titta på och lika många turister fanns det till alla platser också. Udner dessa fem dagar har vi hunnit: gå upp i eiffeltornet, Hotel des invalides, Louvren med Mona Lisa, Musé de orsay med Monet, Triumfbågen, Versailles med slottet, Champs elysee, Montmarte och Sacre Coeur, Notre Dame och säkert många fler saker som jag inte kommer på just nu. Då är det ju en otrolig tur att kameran har flängt med hela tiden så att jag inte glömmer bort vad jag tittat på för häftigt :). Tänkte bjuda på en liten bildbomb från denna fötrollande stad.
 
 
Eiffeltornet var lite av ett favoritobjekt att fota. Inte så konstigt kanske, såg det vart vi än gick så har nog fotat i alla vinklar som går.
 
 
Montmarte var nogt vårt favoritområde, väldigt mysigt. Här tog vi mer än ett glas vin och smakade på ostar som luktade fot :).
 
 
Versailles var också väldigt fint med en bautastor trädgård och det fantastiskt stora slottet.
 
 
 
 
Sen fanns det självklart också en hel del andra roliga saker att fota, mycket "gatukonst" eller vad man ska kalla det som man kunde hitta på lite oväntade ställen :).
 
Och fika såklart. Hat ätit en väldig massa crepes med nutellakräm ;).
 
Sen en liten kik på vårt mysiga hotellrum med supersöta tapeter. Förstår ni lyckan när jag såg dessa söta färgglada tapeter, helt i min smak!
 
Till sist, mitt bästa och enda pysselköp. Billiga söta tyger som får det att klia i fingrarna av pysselbegär :)
 
Om ni undrar något över resan eller kanske lite tips, lämna gärna en kommentar :). I morgon skolan och jag tänkte lägga i sista växeln för ett sista år på högskolan!
Upp