Ett färgkodat och fruset januari

Januari har passerat i en mestadels grå bölja.
Lite då och då har solen visat sig, till min absoluta stora glädje.
Men det känns som att det är något som saknas, inspirationen vill inte riktigt infinna sig.
Kanske beror det bristen på ljus de senaste månaderna eller så var 2017 ett väldans energitömmande år så lite återhämtning är på sin plats.
 
Januari gör gör ju sig ändå bäst i frost och tulpaner.
 
 
En helg åkter vi hem till landet och jag gick ut i skogen med min kamera.
Ispärlor i gräset, hur fint är inte det då?
 
Något jag inte haft så många bra tillfällen att göra är att testa mitt nya objektiv.
Men så för några veckor sedan fick jag chansen att göra just det, resultatet får ni se om ett tag.
 
Vi har firat en del födelsedagar också.
En av dom firades med smarrig Marängswisstårta.
 
Men mest av allt har jag försökt sortera, och städa ut 2017.
Färgkodade böcker kanske hjälper lite på traven, vem vet.
Om inte annat ser det ju lite festligt ut i alla fall.
 
 

2018 och nyårsdukning

Det nya året firades in med dunder och brak.
Vi tillbringade kvällen hemma hos ett par goda vänner.
God mat, god dryck och gott sällskap genomsyrade denna magiska afton.
 
Jag norpade åt mig nyårsdukningen och fick sätta tänderna i nyårspyssel, min favoritgren.
Temat gick i grönt, vitt och beige. 
 
Dagen innan inhandlade jag blommor på Floramor och Krukatös, det blev vita tuplaner, blå och vita tistlar, eucalyptus och kvällens primadonnor, vita anemoner en riktig favorit i vinterbuketten.
Blommorna satte jag i olika små vaser.
 
 
Jag hade också gjort små pappersnurror som bordsdekoration och som placeringskort använde jag bubbelkorkar som jag sparat från i somras när jag serverade på bröllop.
 
 
Som servetter använde jag gamla kökshanddukar i linne som jag hade tvättat i 60 grader och torktumlat för att få en lite skrynklig känsla. Runt varje servett knöt jag ett grönt satinband och stack ner två tomtebloss.
 
 
Och maten stod i centrum hela kvällen.
Jag var dock lite dålig på att fota alla goda kapelser så ni får hålla tillgodo med den snygga förrätten.
 
Till fördrink drack vi prosecco med hjortronlikör, till förrätt åt vi friterade rispapper med två olika röror med groddar, mango, avokado, äpple och chilimajo toppat med färsk lax, otroligt gott!
Till huvudrätt serverades flamberade entrecote, jordärtskockspuré, bakade tomater, sparris och hari coverts och en otroligt smarrig rödvinsås.
Till efterrätt serverades citron crème brûlée med hjortronsås, hallonsås och frysta hallonstavar.
 
Jag kan ju säga att vi vart bra mätta efter detta och allt var så gott och trevligt att vi nästan missade tolvslaget.
Men visst fick vi se nyårsraketer och skåla in 2018 med dunder och brak.
En helt klart lyckad kväll som jag gärna gör om igen.
 
Hoppas ni hade en kanonafton hur ni än firade.
 
Önskar er allt gott inför det nya året!
 
 
Upp