Ett stycke bröllop

Så var dagen kommen och förbi. Min fina storebrors bröllop. Ack så fint det var när det fick varann. Glädje- och lyckotårfylld vigsel, magontskrattig bröllopsmiddag och partyhumörfyllt dansgolv. En riktig kanondag med andra ord. 
 
Jag fick äran att förgylla delar av dagen med min kära lilla kamera. Fy tusan så oligt det var att fota de kärleksglada gästerna. Så behold, här får ni en färgsprakande bildbomb från helgen!
 
 
 
Min nyblivna svägerska är en riktig hejare på att pyssla. Hon hade ( lite tillsammans med min mor) virkat hela 420 hjärtan och blommor som bordsdekoration(!).
 
Många av de andra detaljerna hade de också pysslat ihop såsom bordsplaceringar, kransar, pompoms, tårtfat, silkespapperblommor med mera. Ett riktigt pysselbröllop med andra ord.
 
 
Och salen var fylld av färgsprakande sommarblommor. Det vart så fluffigt och mysigt att en ville övernatta på honörsbordet.
 
Visst kom jag med på en å annan bild. Här med fina bruden. Tror säkert vi står och diskuterar nästkommande virkprojekt. Vad ska man göra efter man virkat 420 hjärtan liksom?
 
Och han min bror. Stilig som få med patronhylsa i kavajslaget. Jägarn själv i sitt allra lyckligaste Hallelujah-moment.
 
Vimplar, även de handsydda var upphänga i taket. Frågan är ju bara vad man gör med så många vimplar efter festen är slut. Jag hade nog hängt dom i varenda rum jag ägde. Vimplar kan man nog inte ha för lite av.
 
Festfina var gästerna upp till tänderna. Likaså värdparet strålade av lycka och såg ut som att de skulle lyfta från marken, så fina var de.
 
Så vad gör man nu efter en sånhär kanonhelg? Jo man väntar på nästa bröllopsinbjudan såklart. För det här, det vill jag va med om igen. Snarast :).
 
/Tina
 
 
Allmänt Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, bröllop, pyssel | 4 kommentarer |

Bröllopssjal

Jag har många dagar åkt förbi alla färgglada lupiner till och från jobbet. Varje gång jag sett dom har jag velat hoppa ner i diket och plocka en famnfull med färglada lupilinisar. För visst är dom hemskt somriga och smällkaramellfärglada. Som peppiga raketer står de som en sommarkör och sjunger för full hals.
Har jag sagt att jag är lite knäpp i blommor?
 
För någon vecka sen började jag virka på en sjal. Den var bara tvungen att blir klar lagom till den stundande helgen.
För till helgen blir det kalas ska ni veta.
Ingen mindre än min bror ska gifta sig på lördag. Som den pysseldam jag är var jag helt enkelt tvungen att fixa ihop något egenhändigt producerat att ha om axlarna. 
 
 
 
Det fick bli en rosa sjal som matchar skorna jag ska ha på mig. Möntstret till sjalen heter "Forget me knot" och finns på Garnstudio.se. Jag använde mig av Tilda-garn i en gammelrosa nyans och virknål 4. Det gick väldans fort när man väl började och fick in tekniken. Men jag ska säga att jag vände och vred ett tag innan jag fick till det. 
Kanske var en lite väl mosig i huvet efter en dag på jobbet.
 
 
Bröllop har jag inte varit på sen jag var tio höstar gammal så det ska bli väldigt kul. Som syster är en självklart medräknad lite i förberedelserna, så jag har ett och annat att stå i. Förhoppningsvis kan jag bjuda på en och annan bild efter helgen.
För den här pysseldamen ska tamigtusan stå bakom kameran och knäppa ett antal bilder, visst ska hon det!
 
/Tina
 
 

Liljekonvaljkrans

Valet av blommor till årets midsommarkrans blev inte så svårt när det kryllade av liljekonvaljer i vägdikena. Det fick helt enkelt bli en liljekonvaljkrans. Det var första gången jag band en krans med hjälp av små buketter. Nedrans bra blev det.
Jag fyllde ut kransen med lite daggkopa, förgätmigej och alunrot. 
 
Inte nog med att den såg sådär försommarfin ut, någon prafym behövde en ju inte heller. 
Kände mig som min egen lilla parfymbutik när vi proppade i oss sill och snapsade rabarber- och jordgubbssnaps. Ja för fina vänner det har man som fixar både det ena och det andra.
 
I egensydd klänning och blomsterkrans firades årets ljusaste dag. 
Nu väntar jag spänt på nästa sommarfest. Och den, den är precis runt hörnet.
 
/Tina
 
 
Allmänt allt om kerstin, alltomkerstin, blomsterkrans, liljekonvalj | Kommentera |
Upp