God, godare, äppelmos!

Tjocka jackan åkte på idag, nästan så raggsockorna gjorde det med faaaast dom får nog vänta lite :).
Tittade på fotbollsmatch igår, live, division 6. Det var lite kul, har dock en förmåga att leva mig in lite för mycket i spelet, skulle vara rätt roligt att se sig själv vid såna tillfällen. När det blir riktigt kniviga situationer så flyger händerna all världens väg, oftast upp mot ansiktet. Som att det skulle hjälpa liksom. Så tittar jag på fotboll är det med inlevelse. Har en förmåga att skrika folk i öronen också i stundens hetta, ber om ursäkt för det ;).
 
Efter gårdagen fotbollstittande blev det andra bullar minsann, eller äpplen. Var lite sugen på äppelmos så det fick det bli! Superenkelt och supergott, speciellt till gröten!
 
Receptet ser ut som följande:
 
ca. 6 medelstora äpplen
2 dl vatten
4 dl socker
 
Skala äpplena och skär ner dom i bitar i en gryta, låt det koka upp tillsammans med vattnet och koka på svag värme tills äpplen mjuknat. På med socker och koka upp igen, mixa lite med stavmixer och vips så var det klart! Sa ju att det var enkelt ;).
 
 
Sen går det ju fint att stoppa moset i en fin burk med egenskriven etikett på, ja då blir den inte bara god utan fin att titta på också! :)
 
 

Varmt om halsen

NU tamejtusan är sjalen klar! Nöjd blev jag också :). Mönstret är enkelt att följa så kan verkligen rekommendera det! Sjalen är virkad i Tilda-garn grått och beige i virknål 3,5.
 
Bakat blev det inget i helgen mend däremot blev det något annat smarrigt, bjuder på bilder imorgon ;)! 
Trevlig söndagkväll hörni!
 
 
 
Väldigt käckt det blev att lägga den så på stolen va ;)!
 
 

Fredagsfika

Åt korv med bröd till lunch. Det var inte så gott. Jag är sugen på en riktig fredagsfika med kaffe, fralla och bakverk :). Får ta och baka något smarrigt i helgen kanske. Jo men det ska jag göra! Får nog skriva upp det annars är det risk att jag glömmer bort det. Och det vore ju dumt! Kan trösta er med att spindelsjalen snart är klar också, faast klurar lite på om färgerna är som jag vill ha dom. Kanske ska ta och fundera på det över en fika.. 
 
Jag och under tiden jag sitter här med hela munnen full av sötsugssaliv så kan jag bjuda på en helt kalorifribild på en smarrig cupcake! Mönstret kommer härifrån.
 
 
Tänk om den ändå var ätbar!
Upp