Sköldpaddan Leo

 
 
Låt mig få presentera gentlemannen till sköldpadda, Leo (Leonardo, tidigare medlem i TMNT). Han är en rar herre som gillar fina flugor och sköldpaddsmat. Ja maskrosor och sånt. Leo är virkad efter Mia Bengtssons mönster i boken Virka amigurumis. Det är lite roligt att virka efter någon annans mönster och sedan lägga sin egen lilla touch på vad det än kan vara. Leo är virkad med virknål 3 i Tilda- och Candy-garn, han har fått flytta hem till en vän som precis flyttat till en ny lägenhet. För nog tyckte han att det passade alldeles utmärkt att bli sambo med henne, jag hoppas dom ska trivas ihop :).
 
I går fick jag träffa en bebis. Men inte vilken bebis som helst utan en liten Moa på 2 veckor och tre dagar. Det var väldans mysigt. Men lite konstigt tyckte hon nog att det var när jag hittade på en egen version av "sov du lilla videung", nja får nog göra ett nytt försök nästa gång ;).
 
För tillfället håller har på lite andra projekt, lite smått och gott helt enkelt. Kika in på min instagram alltomkerstin om du är nyfiken :).
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, amigurimi, crochet turtle, crocheting, hekle, häkeln, virkad sköldpadda, virkblogg, virknål | En kommentar |

Flerfärgsvirkad väska

 
 
Det här med att virka alltså. Det finns ständigt nya saker att lära sig. Som flerfärgsvikrning eller tapestry crochet på som det heter på engelska. Det går lite långsammare än vanlig virkning men attans vad kul det är :). Så mitt första flerfärgsvirkade projekt fick bli en liten kuvertväska. Perfekt att ha med sig till uteserveringen en varm sommarkväll :). Mönstret på flerfärgsvirkningen har jag hittat här. 
 
För varma sommarkvällar verkar vi få gott om den närmsta veckan. Helt underbart! Min helg spenderas precis som förra helgen i Götlaborg. Det blev mycket sol, vänner och mat. Bland annat blev det en tur till delsjön där jag tog mitt första dopp i Sverige :). Sommardagar bestående av sol, fika utomhus och svalkande dopp är nog bland det bästa som finns!
 
Och något som också är fantastiskt somrigt är lavendel och söta små humlor...
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, flerfärgsvirkning, garn, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, tapestry crochet, virka, virkad kuvertväska, virkad väska, virkblogg, virknål | En kommentar |

I've got a bike, you can ride it if you like

 
 
För sisådär ett år sedan köpte jag mig en cykel. En grön cykel. Den är så himla fin så jag blir glad varje gång jag sätter ner min rumpa på den. Men. Den har en fantastiskt tråkig sadel. En svart sådan. Speglar inte alls mitt glada cykelhumör. Så jag surfade runt och hittade en beskrivning på ett fint virkat sadelskydd hos Skapligt enkelt. Och tadaa! Min cykel är pimpad och minst lika glad som jag :).
 
 
Min helg tillbringades i Oslo/Göteborg. Men mest i Göteborg. Fick solat, badat och mättat magen. I lördags beställde jag och min bättre hälft bord på en restaurang i Göteborg. Det var gott. Väldigt gott. Det tyckte Patrik Sjöberg också. Jupp! Lite så vi jobbar. Hänger med kändiseliten ;). 
 
Som sötsaksälskande person blev jag mycket glad i dessertmenyn. Smaklökarna dansade salsa hela vägen hem :).
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, tilda-garn, virka, virkad cykelsadel, virkat sadelskydd, virkblogg, virknål | 2 kommentarer |
Upp