Julmarknadsgardin

Äntligen var det dags att sätta upp alla juleljus. Det blir liksom en helt annan mysstämning än det vanliga. I vår adventssljusstake har jag lagt torkade apelsiner och lite mossa. Väldigt enkelt men mysigt.
 
För ett litet tag sedan inhandlade jag sötaste jultyget och hade som mission att det skulle bli en fin liten julgardin till köket. I fredags kväll blev det verklighet. Ett avsnitt av idol och vips satt den där och prydde fönstret som en egen liten julmarknad.
 
 
 
Det var lite klurigt med mönstret att få det något sådär rakt men med lite klipp här och där blev det nog ändå ganska lyckat.
 
Så nu kan en checka av gardinsömnad från listan också.
 
Tänkte även passa på att introducera er för våra citronbebisar. Hela tre stycken har pluppat upp ur jorden och vi väntar spänt på hur dom ska se ut om någon månad eller två. 
 
Ekollonhistorian som också pryder fönsterbrädan är lite långsam måste jag säga. Nu har jag äntligen börjat få svans på ett av dom men huuur länge ska man behöva vänta på att det ska bli en ekollonplanta? 
 
Jag hoppas ni har haft en mysig första advent och att ni druckit god glögg och ätit massa pepparkakor :).
 
/Tina
 
 

Träplankor och färgkalas

Jag tänkte ta tillfället i akt och visa ytterligare ett litet hörn av vårt hem. Saker börjar falla på plats och jag vågar nog visa en liten del av vardagsrummet även om det inte är riktigt färdigpiffat.
Frågan är om det nånsin går att sluta piffa? 
 
Det här med tv-möbel är ju en ganska tråkig historia om du frågar mig. Kan nog inte tänka mig en tråkigare möbel faktiskt. En möbel där du ställer din apparat på och den ska endast vara duglig till det. 
Dötråkigt om du frågar mig. 
 
Jag ville ge vår tv-möbel lite mer känsla och liv.
 
Vi köpte oss en helt vanlig IKEA bestå tv-möbel. Med hjälp av en snäll far, några träplankor och en idé från pinterest så vart vi igång. 
 
Vi mätte vår möbel och sågade ut små furuplankor som far hade liggandes i sitt brädförråd. Med lite vilja och lite smarta pappaidéer byggde vi först vår egen plankpress och fixade ihop våra små fina plankor med lite hederligt gammalt trälim. Tre sandpapper senare och vi hade oss en fin egenlimmad träpplanka att pynta vår lilla tv-möbel med.
 
Visst blev det lite charmigt ändå. 
Trälådan köpte vi på Åhléns och den gör sig himla fin ihop med träskivan.
 
Den härliga mattan måste jag erkänna att jag fallit lite extra för också. Även den inhandlad på Åhléns. 
 
Träplankorna är kompletta med kvisthål och allt.
 
Något såntdär.
Tavlan bakom soffan är bara en av många som ska pryda väggen.
Vad det blir mer återstår att se.
 
/Tina
 
 

Hej då hösten

Är det kanske dags att säga hejdå till hösten? I går korkade vi upp första glöggflaskan och åt första pepparkakan för säsongen. 
Det kanske är dags.
 
Hösten har bjudit på ett riktigt kalas vad gäller färglada löv och soliga dagar.
Som den på bilden ovan när jag tog min nyvirkade sjal på promenad i parken där vi bor.
Det var nästan magiskt med alla färger. 
 
Det känns lite vemodigt att säga hejdå till hösten men om sisådär en månad och två dagar så är det ju ändå julafton. Kan ni tänka er va?
Jag har inhandlat adventsljustake och köpt mig en rödrosa azalea som jag hoppas håller fram till jul. Sen ligger även finaste julgardinstyget och väntar på att bli upsytt. 
DET ser jag fram emot.
 
Jag har just för tillfället satt tänderna i ett stickprojekt.
Det går lite sådär. Två stickor är en sticka för mycket helt enkelt. Jag behöver nog en hel bank full med tålamod om det ska blir något av det. Första gången jag stickade testade jag att sticka med rundtsticka. Det gick bra och fort. Nu har jag börjat testa att sticka med fyra stickor vilket helt enkelt är tre stickor för många. Vi får väl se vart det slutar men känner jag mig själv rätt så är jag för envis för att ge upp.
 
Jag hoppas ni får en mysig söndag och en härlig start på veckan. 
Nu längtar jag till advent och den knackar vääldigt snart på dörren :).
 
/Tina
 
 
Upp