Mamma

 
 
Många saker börjar på m. Mandala, midsommar, morötter och mamma. I dag är det morsdag, en dag då vi ska tänka på och krama våra mammor lite extra. För mammor är bra att ha till allt, dom har ofta något klokt att säga och håller med dig i det mesta dumheter du försöker hitta på. Som att sitta och vänta i två timmar i minusgrader när du har ridlektion eller baka världens godaste födelsedagstårta eller lära dig att virka även om du vill att ditt första projekt skulle bli ett par shorts. Min mamma är bäst :).
 
Är man min mamma så är man väldigt mycket värd tre mandalas. Dessa mandalas är virkade i tildagarn virknål 3. Mönstret på den stora mandalan har jag testavirkat åt en tjej på instagram som heter @crochet_millan. Mönstret till dom små mandalasen är en liten blandning av olika mönster som jag inte kommer ihåg. Men skulle jag komma ihåg det så lägger jag självklart upp det här :).
 
Ha en fin söndag och glöm inte bort era fina mammor i dag :).
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crochteing, garn, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, mandala, tilda-garn, virka, virkad mandala, virkblogg, virknål, yarn | En kommentar |

Måndagsvirkning

 
Hej måndag! Dagen som nog de flesta människor känner är lite tråkig.
Jag hade gärna legat kvar lite längre under täcket i morse och tittat lite längre på nyhetsmorgon och virkat lite mer på min sjal och tittat lite längre på morgonsolen... Listan kan göras lång. Men visst går tiden lite fort? Det är måndag sen är det onsdag för tisdagen försvinner i någon slags tisdagsdimma och sen är det torsdag eftermiddag för man längtar så otroligt mycket till helgen och sen är det fredag kväll och när man vaknat upp ur helgbubblan så är det söndag och man har ännu en måndag framför sig. Men måndagar behöver inte vara allt för tråkiga. Man kan ju försöka hitta någon rolig måndagsaktivitet som drejning eller korpenfotboll. Vad vet jag :). Måndag är ju också en dag med 24 timmar som behöver tas tillvara på :). 
 
Min måndagskväll kommer bestå av sjalvirkning. Jag har nämligen satt tänderna i ett alldeles underbart sjalmönster av myrosevalley, gå in och kika och inspireras av hennes bilder och kreativitet :). Själva sjalen heter nordic shawl och påminner lite om nordiska folkdräkter. Lite som en dalahäst. Eller något i den stilen.
Ha en fin måndagskväll :).
 
 
Allmänt, Virkat DIY, allt om kerstin, alltomkerstin, crochteing, färska blommor, garn, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, nordic shawl, tilda-garn, virka, virkad sjal, virkblogg, virknål, yarn | En kommentar |

Kaninen Iris

 
 
I väntan på nytt garn och nya projekt virkade jag en liten kanin. Jag hade lite problem att döpa kaninen men som i varje desperat stund så tog jag till google. Googlade på kaninnamn och fick upp en sida som heter kaninsajten. Där fanns det ofantligt många kaninnamn så det var bara att välja och vraka :). Det fick bli Iris. Som blomman. Jag tror Iris gillar blommor, speciellt i öronen. Jag tycker också om blommor, men det hade nog sett lite roligt ut om jag gick runt med blommor i öronen. Så dom får stå kvar i vasen :).
 
Mönstret som är på engelska är väldigt lätt att följa kommer från Stephanie Jessica Lau. Prova det. Och använd Tilda-garn och virknål 3 om du vill att den ska se ut som Iris :). 
 
Jag önskar er en fin söndag :)
 
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crochet bunny, crochteing, garn, gör det själv, handgjort, hekle, häkeln, tilda-garn, virka, virkad kanin, virkblogg, virknål | 2 kommentarer |
Upp