Stormbyar och kattugglor

God förmiddag. Måndag idag då, lite segt kanske många tycker, jag är inget undantag. Storm ska det bli säger dom, lite sådär mysläskigt måste jag säga. Tänk så blir det strömavbrott, då börjar vi snacka! Stans mest ljusberoende dam skulle bli överlycklig om allt ljuständande faktiskt fyllde en funktion. Fast hon lär ju tröttna efter ett tag, sitta på toaletten i mörkret är väl inget tjoho-moment direkt.
 
Vad ska man då hitta på om strömmen går och du sitter där och kan varken se på tv eller poppa popcorn? Virka såklart! Kanske ett hjärta att hänga på byråknoppen eller en uggla att ge bort?
 
 
En present till farmor :).
Mönstret kommer häirfrån och självklart är det virkat i Tilda-garn vikrnål 3,5.
 
 
En egenkomponerad africanflower-uggla till kusinen. Eller katt. Ja det råder delade meningar, vi kan säga att det är en kattuggla då ;).
 
Kroppen: virknål 3
Rad 1: 4 lm, slut till en ring.
Rad 2: Virka om ringen: 3lm *2 st + 1 lm* 5 ggr fäst med sm, byt färg.
Rad 3: Virka om varje lm, *2 st, 1 lm, 2 st* 5 ggr.
Rad 4: Virka om varje lm, 7 st + 1 sm mellan "bladen", 5 ggr byt färg
Tänk dig att två blomblad ska vara "uppåt", där ska ögonen sitta. 
Rad 5: virka en fm i varje st, när du kommer till det högra "örat" virkar du två sm i vardera två st. 5 st i det fem nästkommande stolparna. Du har nu kommit till det vänstra örat. virka 1 trippelstolpe + 2 dubbelstolpar i samma maska och 2 st i nästa maska. Du har nu virkat det vänstra örat. Fortsätt virka fm fram till det högra örat.
Högra örat: 2 st i första smygmaskan och 2 dubbelstolpar + 1 trippelstolpe i nästa smygmaska. Tag var tråden och fäst.
 
Baksidan: Virkas på samma sätt som ovan. jag valde att göra baksidan i endast en färg.
 
Ögonen: 
Rad 1: 3 lm, slut till en ring
Rad 2 : 2 fm i varje maska (6)
Rad 3: 2 fm i varje maska (12). Fäst trådar
 
Näbb: 
Rad 1: 4 lm, vänd.
Rad 2: 1 fm i vardera 3 lm (3)
Rad 3: 1 fm i vardera 2 lm (2)
Rad 4: 1 fm i lm (1), fäst trådar.
 
Sy "ögonen" med en bit tråd. Sy på ögon och näbb på framsidan. Sedan har jag virkat ihop fram- och baksida med fm runt hela kroppen. Spara en litet hål inna du virkar ihop hela ugglan och stoppa med lite vadd. Virka klart öppningen och fäst!
 
 
Allmänt, Mönster, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, tilda-garn, virka, virkad uggla, virkat hjärta, virkblogg, virknål | Kommentera |

Gratis är gott

Jag och en kompis satt och pustade ut efter lunchen idag. Jag började fundera på om vi inte skulle ta och köpa en godis såhär när all inlämningar börjar bli klara. Ja och tror ni inte jag får syn på två ensamma enkronor som ligger på bordet bredvid och som såg otroligt lockande ut? Min kompis grabbar tag i dom och vi börjar en dikussion om vem som egentligen kan få för sig att lämna två kronor och sen bara gå därifrån? japp.. vid det tillfället stod det "fattig student" skrivet i pannan på oss... Men gratis är gott och varsin godis fick vi :-D
 
Sen har jag virkat ett till mobilfodral till! Japp.. Inte till mig då men till min kära gudmor :)
 
 
 
Fodralet är virkat i Tilda-garn virknål 3,5 på samma sätt som jag virkat tidigare fodral.
 
Blomman:
- 3 lm till en ring.
- 2 fm i varje lm (6 fm)
- 2 fm i varje fm (12 fm)
- *3lm, hoppa över en fm och sm i nästa fm* upprepra *¨* tills du har fem öglor.
- *1 sm 2 st och 1 sm i luftmaskbågen* upprepa *¨* i alla luftmaskbågar
- Fäst tråden, Klart!
 
Mönstret på baldet kommer härifrån.

På gatan där jag bor...

... där bor det också rådjuuuuur! Jo det är sant ;). Tog en liten promenad i kvarteret och blev väldans fascinerad när det stod ett rådjur med två kiddar och stirrade från potätelandet. Lantis som man är var jag ju tvungen att fota dom också! Så jag for upp med telefonen och knäppte av några bilder. Vet ni vad mamma rådjur gör då? Ställer sig och kissar såklart, mitt i potätelandet. Det var väl hennes sätt att säga vad hon tyckte om att jag tog kort mitt under kvällsmaten...
 
Idag har det blivit bullbak minsann! Det bästa med att baka bullar är ju ändå doften.. eller aa dom blev ju fantastiskt smarriga med måste jag säga ;)
 
 
 
Muuuuums! 
 
 
Var tvungen att ta en bild på mitt fina förkläde också, en present från mamma såklart!
Lägg märke till mina härligt varma babuschka-sockor, 99 pix för tre par, perfekt för kalla fötter ;).
 
 
 
 
Sorry...
 
 
Upp