Torsdagsförvåning och tårta

Hej hallå! För tillfället är jag på en sjukt stor arbetsplats och gör praktik. Det roliga med sjukt stora arbetsplatser är att man nästan varje dag träffar nya trevliga människor. Något annat som kännetecknar en sjukt stor arbetsplats är att det lan vara sjukt långt mellan alla ställen man ska till. Till den sjukt stora arbetsplatsens förfogande finns det trevliga små sparkcyklar man kan få låna och sparka sig runt med. Sjukt roligt ser det ut. Men idag såg jag något sjukt ännu roligare för min sjukt stora arbetsplats. Sparkcyklar i all ära men när jag såg en kille med en segway stå och handla lunch blev jag sjukt förvånad. Segwayskillen hade dock varken hjälm eller knäskydd så om segwayskillen skulle ramla på den sjukt stora arbetsplatsen hade han nog fått ont. Vilken tur att den sjukt stora arbetsplatsen råkar vara ett sjukhus ;).
 
I helgen blev det tårtbak. Min första tårta. Det var en såndär härligt hög och härligt god tårta med massa smarriga ingredienser :). Så låt mig presentera: Sockerkaksbottentårta med mjölkchokladsmousse, hallonkompott och vanlijhallonmouse spacklad med marschmallowsmörkräm täckt med vit sockerpasta!
 
 
 
Lite knasig ser den ut men tänk vad lite grönt sidenband kan göra! :) Receptet på denna sjukt goda tårta hittar du hos Mycakes
 
Allmänt DIY, allt om kerstin, alltomkerstin, baka, cake, födelsedag, tårta | Kommentera |

Mössa i skimmerrosa

 
Kylan håller i sig och i dag singlar det små fina snöflingor ner från himlen. Ooo så mysigt tycker jag!
 
Har letat efter ett bra recept på en härlig mössa och jag har hittat det! Kära Kungen & Majkis har framgångsreceptet på en sådan!
 
Gekås dom har billiga garn, det här garnet är ett akrylgarn som kommer från Red heart och heter Soft. Ja soft kan jag garantera att det är. Mössan omsluter huvudet som en mjukt och varmt täcke av änglastoft. Och nyansen sen! Sådär rosaskimrande så man blir glad.
För några år sedan när jag jobbade på dagis frågade jag en liten tjej vad hennes favoritfärg var. Glitterrosa sa hon då. Nu förstår jag precis vad hon menade. Min nya favoritfärg är skimmerrosa :).
 
Min mössa är virkad i virknål 5.
 
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, crochteing, garn, gör det själv, handgjort, handmade, hekle, häkeln, red heart, rosa, virka, virkad mössa, virkad ribbmössa, virkblogg, virknål | Kommentera |

Knoppigt

 
 
Ibland kan byrålådsknoppar och garderobsknoppar och andra knoppar vara så tråkiga. Då kan det passa fint att virka en liten knoppvärmare eller knoppklädsel. Kalladetvadduvill. Enkelt är det också, inspirationen har jag fått från Susanna Zacke som är en av Sveriges virkdrottningar. Här kan man ju brassa på med färg, kanske efter årstid för det är ju lätt att byta och billigt :).
 
Virka en knoppklädsel:
3lm, slut till en ring.
varv 1: 6 fm runt ringen
varv 2: 2 fm i varje maska (12)
varv 3: 1 fm 2 fm i samma maska (18)
varv 4: 2 fm 2 fm i samma maska... forsätt så tills klädseln täcker knoppens ovansida
sedan virkar du ett eller flera varv utan ökning. Fäst!
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, byrå, chrochet, crochteing, garn, hekle, häkeln, susanna zacke, virka, virkad knopp, virkade knoppar, virkblogg, virknål | Kommentera |
Upp