Januarimössa

 
Första projektet virkat på Engelsk mark är klart. Det blev en beige Januarimössa. En väldigt enkel variant som troligtvis passar en nybörjare ganska bra. Garnet är köpt i en jättesöt liten butik här i Canterbury. Kan ni tänka er lyckan när jag hittade mysigaste tyg- och garnaffären första dagen när jag kom hit?! Helt galet.
 
Mössan är i vilket fall virkat med ett garn som heter Blue faced Leicester och jag använde virknål 4. 
 
 
Mönstret är en väldigt enkel variant och var något jag hittade på under tiden jag virkade.
 
Varv 1: 2 lm, 6 fm i andra maskan från nålen.
Varv 2: 1 fm i varje m. (12)
Varv 3: *1 fm, 2 fm i nästa m* 
Varv 4: *2 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 5: *3 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 6: *4 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 7: *5 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 8: *6 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 9: *7 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 10: *8 fm, 2 fm i nästa m*
Varv 11: ett varv med fm.
Sedan fortsatte jag göra ett varv med ökningar och ett varv med bara fm. Jag gjorde ökningar upp till 12 fm. Då fick jag till den där lite pösiga känslan. Dock har jag ett väldigt litet huvud så ökningarn är helt individuellt :).
 
Därefter fortsatte jag att virka fm runt, runt tills jag fick en önskad längd på mössan. Jag avslutade med ett varv stolpmaskor och ett varv med smygmaskor för att få till en fin kant :).
 
Slutligen virkade jag en rosett. Cirka 40 lm som jag slöt till en ring och virkade fm runt, runt tills jag fick önskad bredd och en likadan "liten ring" som jag trädda runt rosetten.
 
 
 
Önskar dig en forsatt fin tisdag :)
 
/Tina

Bebistossor

Strax innan jag åkte iväg till England virkade jag ihop ett par tossor till en liten tjej. Vid det tillfället var det väldans kallt och snöigt så jag tänkte att det skulle passa alldeles utmärkt med ett par varma tossor. Eftersom att jag inte själv är särskilt klok på hur stora bebisfötter är så använde jag mig av det fantastiska sökverktyget Google och lyckades hitta någon sida där det stod på ett ungefär hur stora ett par 3 månaders fötter var. Efter att jag testat mig fram fick jag ihop ett par mysiga små tossor. 

Tossorna har jag virkat med virknål 4 i Scheepjeswool Stonewashed XL. Förhoppningsvis så passar de små tossorna hela vintern och lilla tjejen kan mysa runt i sina varma tossor så länge som det bara går.

 
 
 
Ha en fortsatt fin måndag!
Allmänt, Virkat allt om kerstin, alltomkerstin, virkade bebistossor, virkblogg | Kommentera |

Canterbury

 
Hej där. Jag förstår att det kanske finns några som är lite nyfikna på hur jag har det här i min lilla stad. Jag kan säga som så att det inte direkt går någon nöd på mig. Canterbury är en mysig liten stad som har lite av varje, affärer, pubar, promenadvägar och annat smått och gott. Något som jag har blivit lite smått förtjust i är alla färgglada dörrar. I ett myller fullt av tegelhus och sneda gator så finns dom lite varstans. Ibland är de lila ibland rosa. Men framförallt är de färglada pch det piggar upp det lite tråkiga vädret. Det har inte undkommit mig att det är ganska regnigt här i England men jag skulle tippa på att det är ungefär linande väder där hemma. Fast lite solsken har vi fått och det tackar vi för :).
 
Hur bor jag då? Vad gör jag? Jo, jag och en till klasskompis från Sverige delar lägenhet med en kille från Taiwan. Vi är ett dream team. Lite som Knatte, Fnatte och Tjatte. Vi har väldigt roligt ihop och trots den dåliga spisen så lyckas vi ändå hålla humöret uppe. Mitt rum är litet med en säng, en byrå, en garderob och ett skrivbord i princip men också att inte förglömma, en brun heltäckningsmatta! :) Ja, britterna har en liten förkärlek för de där heltäckningsmattorna, men visst är det lite småcharmigt.
 
Skolan vi läser på är väldigt stor och fräsch. Canterbury är en studentstad så det kryllar av studenter lite vartsans.
 
 
Det Canterbury främst är känt för är dess Katedral och Canterbury tales. En väldigt mäktig byggnad som syns var man än rör sig i staden.
 
 
Äta tycker vi ju om också och förutom pubmat så har de en del mysiga caféer på den lilla shoppinggatan. För det mesta lagar vi mat själva men det är klart att vi är värda en god soppa lite då och då :)
 
 
Okej så för att sammanfatta början på min vistelse så har jag gjort en liten för- och nackdelslista, Vi får se om den förändras under tiden :)
 
Fördelar: Staden, närhet till naturen, kompisarna, skolan och britter.
Nackdelar: Mjölken, spisen, punden (ligger ju alldeles för högt), sopsorteringen och britter,
 
Önskar er en fortsatt fin torsdag!
Upp