Fredagsbuketten

Sista juni och den ljuvaste av sommarbuketter pryder bordet här hemma.
Pion, Rödklöver, Ängsvädd, Kråkvicker, Buskmåra, Lupin, Blåklocka, Gökärt allt samlat i mina fina porslinskanna som vi hittade på logen hemma på landet.
 
Om jag någonsin tröttnar? Nääe.
 
 

Midsommarvimmel

Roligheterna avlöser varandra här.
Bröllop, Midsommar och allt möjligt skoj.
Helgen innan midsommar gjorde jag debut som bröllopsfotograf, jisses så läskigt och kul på samma gång.
Ska visa lite bilder en dag framöver från den där fantastiskt roliga dagen.
 
I helgen drog jag sambon och ett gäng vänner till småland för att fira Midsommar.
Vilket klajs vi hade.
Vi åt och åt, lekte massa lekar, badade, åkte på utflykt och bara hade det allmänt göttigt.
 
Midsommarlunch på altanen med undebar utsikt över sjön.
 
Vi ahde dukat säkert fem olika sorters snaps, hemgjorda och köpta.
Till detta, massor av sill, silltårta, färskpotatis, västerbottenostpaj, laxtårta, gravad lax, ägg.
Ja ni fattar, en bedrift om man var hungrig efter det.
 
Laxtårtan är en riktig favorit.
Recept från sambons mor.
 
På väg till festligheterna satt jag i bilen och klippte servettvimplar.
Supersmidigt och snabbt sätt att göra festpynt på.
Bara klippa, hänga på en sytråd och häfta ihop.
 
 
Blommor till kransen stannade vi och plockade vid en grusväg.
Prästkrage, klöver, blåklint, Åkervädd, Kråkvicker, smultronblad, blåklocka, smörblomma och lite annat krafs jag inte kan namnet på.
 
Sen avslutade vi lunchen med en rejäl jordgubbstårta med min favoritfyllning rabarber och jordgubb.
 
 

Juni, jordgubbstårta och nationaldag

Så underbart med sommar!
Min ofantligt bleka hud börjar få en lätt nyans av rosa och jag vågar nog snart smyga ner mina ännu blekare fötter i ett par sandaler. 
Ni vet känslan när man gå från att ha gömt benen i ett par jeans eller strumpbyxor hela vintern och våren och nu får de äntligen visas i dagsljus, utomhus.
Lite naket liksom.
 
Nationaldagen började med brunch hos en fin vän följt av en liten tur på stan.
Nu på eftermiddagen slängde vi ihop en snabb jordgubbstårta.
Färdiga bottnar från ICA, rabarber- och jordgubbskräm och vaniljkräm.
Rabarber hade vi i frysen från förra sommaren. Jag kokade rabarberna tillsammans med jordgubbarna, blandade i socker och tillslut lät jag det svalna lite och blandade därefter i lite vispad grädde.
Tårtan blev sådär härligt frisk och söt på samma gång. 
Supersmarrig!
 
Dagarna famöver är fullsmockade med planer och jag är både lite stressad över det samtidigt som det kommer att bli riktigt roligt.
 
Hoppas ni har en fin start på sommaren!
 
 
Upp