Tossor med tofs

 
 
Måndag. Helgen gick lika fort som vanligt och jag hann i princip ta ett andetag och andas ut sen var helgen över. Typ. I helgen gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Jag serverade på bröllop. Det var något utöver det vanliga. Borden var specialbyggda av träplankor och där fanns kandelabrar med meterlånga ljus, maten serverades på handblåsta tallrikar och vinet flödade hela kvällen. Hade mer än gärna varit en gäst på det bröllopet. Men det gick ganska bra att se allt från sidan och smaka på maten.
 
Det har inte blivit mycket virkat i helgen. Fast lite blev det ju såklart. Annars hade jag nog fått abstinens. Började virka på ett par tossor för några veckor sedan men så tog garnet olyckligtvis slut så jag fick gott vänta. Men i förra veckan fick jag hem nystan så jag kunde göra färdigt mina tossor. Visst blev dom söta? Gjorde två små pompoms och satte på tossorna så nu är dom fullt användbara :). Tossorna är virkade i Drops Paris med virknål 4. Det gick åt ungefär 1,5 nystan till båda tossorna. Mönstret hittar du här. 
 
 
Och en liten kik på helgens bröllopstårta :)
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, hekle, häkeln, pyssel, virka, virkade tossor, virkblogg | En kommentar |

Höstmössa med rosett

 
 
Har ni som jag också infört en standard på kvällen med en varm kopp te och raggsockor eller mystofflor?
Om ni inte har det tycker jag ni ska göra det omedelbart. För det är ju så mysigt. Med lite tända ljus och antingen en bra film eller favoritmusiken i bakgrunden. Ja det råder nog inget tvivel om att hösten är min favoritårstid. Jag har precis blivit klar med min höstmössa, en beige/rosa variant med en liten rosa rosett på. Lagom tjock och mysig :). Den är virkad i samma garn som min hjärteknutssjal Alpakka-silke garn från drops. Och för att få dom där härligt mjuka maskorna så har jag använt virknål 4. Rosetten är virkad i virknål 5 med ett restgarn jag hade liggandes :). Har tyvärr inget mönster då den är virkad utan. 
 
Ni kanske är nyfikna hur det går på min kurs? Det är väldans roligt vill jag lova, om ni vill gå in och kika vem som håller i kursen kan ni gå in på Emilys blogg. Här är ett foto från veckans lektioner:
Allmänt, Virkat DIY, allt om kerstin, alltomkerstin, hekle, häkeln, höst, makelight, virkad mössa, virkblogg | 2 kommentarer |

ettårskalas och festfluga

 
I dag är det kalas. Inte vilket kalas som helst utan i dag fyller bloggen 1 år! Helt otroligt vad ett år kan gå fort. Tänk att jag har suttit här i stort sett varje vecka och delat med mig av lite allt möjligt. Det har varit ett roligt år och jag kan ju säga att det nog dröjer innan jag lägger av ;). Så för att fira detta ettårskalas, vad passar bättre än en festlig virkad kalasfluga? Denna flugan har jag virkat till min käresta i tilda-garn virknål 3,0. Garnet var aningen för tjockt så nästa gång jag virkar en fluga blir det nog i ett lite tunnare garn. Men annars verkade det som att han blev nöjd. Passade perfekt till segelbåtskjortan i alla fall :).
 
 
Och nu när jag har er på "tråden" så tänkte jag att dela med mig av en tanke här, det är ju ändå ettårskalas.
 
Det jag går och tänker på ganska mycket nuförtiden är framtiden då jag nu endast har ett(!) år kvar av mina år som student. Tiden har bara flugit iväg och för inte längesen stod jag här i min egna lägenhet med målade pinnstolar och IKEA-soffa. Oj vad mycket som har hänt sen dess. Mycket erfarenhet, nya utmaningar, många nya människor och en tid att hitta sig själv.
 
Det där med att hitta sig själv tycker jag sker lite varje dag, och ständigt påminner jag mig om att det spelar ju faktiskt ingen roll vad andra tycker så länge du mår bra och du gör saker som får dig själv att må bra. Testa nya gränser, nya hobbys, ge sig ut i verkligheten, investera i sig själv i både erfarenhet och materiella ting. Så med ett år kvar som student så kryper sig framtiden allt närmare och mitt dagdrömmande blir ju inte mindre omfattande för det. Jag har alltid haft ett intresse för inredning och pyssel, när jag var yngre ritade jag otaliga skisser som jag sparade i en liten papplåda. När jag upptäckte hur roligt det var att virka så var det som att en helt ny värld öppnade sig. Men det ar funnits en sak som jag länge velat utveckla och som hela tiden legat på vänt för min kreativitet. Fotografering. I somras tog jag tag i det och investerede i en systemkamera, en investering i mig själv som jag ser det. Nu kommande fyra veckor kommer jag att delta i en fotokurs som jag hoppas kommer ge mig en väg in genom en ny kreativ dörr.
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, gör det själv, hekle, häkeln, virkad fluga, virkblogg | 2 kommentarer |
Upp