Enkel halsduk för manliga halsar

Tentapluggandet tar musten ur mig för tillfället och jag ber till tentaguden att det ska gå bra imorgon. Ser fram emot en helg med med lite annat att tänka på, typ som lussekatter. Åt min första lussekatt igår och den la sig som ett mjukt täcke i magen, mums! Sen så i tentatider skulle jag vilja rikta ett extra tack till den som uppfann kaffet, tack utan dig hade jag säkert gått med pyjamasbyxor till skolan och glömt skorna på hatthyllan. 
 
I tentatider brukar jag alltid komma på saker som är så mycket roligare att göra än att plugga, till exempel diska eller kamma mattan, nää okej kanske inte kamma mattan men mycket konstigt kan jag komma på ;). Virka gör jag ju också såklart, fast det ÄR ju faktiskt roligare än att plugga. Nu är jag äntligen klar med ett av de lite större projekten, nämligen en herrhalsduk!
 
 
 
 
Sådärja! Halsduken är virkad i Svarta fårets Freja garn i virknål 5. Garnet är 100% akryl men väldigt mjukt och mysigt :). Sen är den väldigt enkel att göra också!
 
Varv 1: Gör lm så lång som du vill att halsduken ska vara, jag gjorde en lm-kedja som var ca 180 cm lång.
Tricket med halsduken är att du ALLTID virkar i yttre luftmaskbågen för då blir det ett "ribbat" mönster.
Varv 2: 1 hst i yttre lm-bågen tills du gjort hela vägen. Gör 1 lm i slutet som du vänder med. Vänd.
Varv 3-17: 1 hst i yttre lm-bågen. 1 lm. Vänd.
När jag tyckte bredden var bra på halsduken så virkade jag en fm-kant runt hela halsduken. Fäst och tag av garnet.
 
Fransarna är också väldigt enkla att göra. Du mäter upp ca 40 cm tråd x4 och viker på mitten. stoppar i mitten i halsduken och slår en lätt "knut". Här kommer en bildserie på hur det fungerar:
 
 
 
Och rosorna då? Jo igår firade de 2,5 vecka och då såg de ut såhär:
 
 
Idag åkte de i soptunnan. Trevlig torsdag! :)
 
Allmänt, Mönster, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, freja-garn, färska blommor, garn, rosor, svarta fåret, virka, virkad halsduk, virkad halsduk mönster, virkad herrhalsduk mönster, virkblogg, virknål | En kommentar |

Ett virkat hjärta

Tackar kära vänner för en trevligt helg med biomys och glöggdrickande. Vi tog en härlig promenad idag på förmiddagen i vintersolen. Eller får man kalla det så? Vintersol? hmm. Längtar så tills det blir snö nu, har inhandlat en fin reflex och ett par varma skor så jag är redo! 
 
Var bjuden på lite kalas till en vän i fredags, fick kaka och chips, det var gott. Vännens sambo frågade om jag ville ha en egen chipsskål för han verkade tycka att jag hängde lite för mycket i skålen...
Vännen fick såklart ett virkat litet hjärta med sött spetsband på att hänga någonstans :).
 
 
Lite suddigt kanske men ack så enkelt!
Jag virkade mitt hjärta i grått tilda-garn virknål 3. Funkar bra att vrika mellan tvättmaskinstvättarna, det går snabbt alltså.
 
Rad 1: 2 lm. vänd.
Rad 2: 2 fm i sista maskan (du vänder alltå med lm nr 2). vänd.
Rad 3: 2 fm i samma maska, 1 fm. vänd.
Rad 4: 2 fm i samma maska, 2 fm. vänd.
Rad 5: 2 fm i samma maska, 3 fm. vänd.
Rad 6-9: öka med 2 fm i börja och sedan fm hela vägen tills du vänder. Virka tills du har 14 fm på en rad.
 
Första hjärtbullen:
Rad 19: 7 fm, vänd.
Rad 20: virka 2 fm ihop och sedan 3 fm och sedan 2 fm ihop igen. vänd.(5)
Rad 21: virka 2 fm ihop 1 fm och sedan 2 fm ihop. vänd. (3).
Rad 22: 2 fm ihop, 1 fm. vänd.
Rad 23: 1 fm, tag av garnet. Nu har du virkat ena bullen.
 
Andra hjärtbullen:
Rad 1: fäst garnet i mitten av hjärtat, alltså i v-hörnet. Virka 7 fm. vänd
Rad 2: virka 2 fm ihop och sedan 3 fm och sedan 2 fm ihop igen. vänd.(5)
Rad 3: virka 2 fm ihop 1 fm och sedan 2 fm ihop. vänd. (3).
Rad 4: virka 2 fm ihop, 1 fm. vänd.
Rad 5: 1 fm, tag av garnet. Nu har du virkat andra bullen!
 
Gör nu två stycken likadana hjärtan.
Gör en lm-hänge på ca 25 lm som du kan sy fast "inuti" hjärtat.
Virka ihop hjärtanen med fm och börja där "bullarna" möts i "v:et". stoppa med vadd när du bara har en liten bit kvar och vips, klart! Så kan man göra en liten rosett av ett fint spetsband och sy på för att öka myskänslan lite :).
 
 
Lite kreativt kaos kan man kalla det :P
 
Jag lovade att bjuda på lite julstjärnebilder också! Och rosorna på bordet har nu levt i 13 dagar ;).
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Mönster, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, färska blommor, garn, rosor, svarta fåret, tilda-garn, virka, virkat hjärta, virkat hjärta mönster, virkblogg, virknål | Kommentera |

En tillbakablick

Tjenare! Rosorna lever än för er som undrar. Idag har det blivit analysskrivande för hela slanten. Ack så tröttsamt. Så för att pigga upp resten av dagen så hängde jag upp julstjärnan i fönstret när jag kom hem. Mysigt blev det. Min julstjärna är sådär stor så den täcker heeeeela fönstret, så ingen ska missa att det är jul liksom. 
 
Vad gör jag annars då? Jo jag sitter här och virkar på mina julklappar och tänker tillbaka lite på vad jag gjorde i somras. Det blev en hel del virkande då och jag tänkte bjuda på ett smakprov :).
 
 
Ett par söta lila converseskor size baby. Jopp! Mönstret har jag helt tappat bort men kan ju säga som så att om någon i min närhet tänkt skaffa barn den närmaste framtiden så får man räkna med att man kommer få ett par söta converseskor ;).
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, garn, tilda-garn, virka, virkade converse, virkblogg | En kommentar |
Upp