I wish you a Merry Christmas!

Dan före dopparedan. Julgranen är klädd, klapparna inslagna och julskinkan griljerad. Nu tror jag äntligen julkänslan börjar krypa sig på och jag vet inte om det är för att Oldsbergs är lite skojfrisk på bingolotto eller om det var för att jag igår fick öppna första julklapparna. Jo jag och vänninorna hade lite julklappsspel igår. Det är ganska intressant. Dom annars dolda spelnerverna kommer fram och många onda disney-skratt blev det när någon tog ett paket från någon annan. Ja, ni vet ett sånt riktigt segerondskaskratt så man nästan blir lite rädd, men bara lite, okej lite halvmycket då. Jag lyckades norpa åt mig två paket innehållandes en cigarr och en ryggmassagemojäng. Kanske får be mannen massera axlarna med ryggmassagemojängen när jag blossar på cigarren vid tolvslaget på nyår. Ja tål helt klart att tänkas på. 
 
Jag gjorde ett besök på Gekås i fredags. Det var trevligt som alltid, man köper saker man behöver och saker man inte behöver och saker som man verkligen inte behöver. Men vad gör det när det är så billigt?
 
Imorgon är det ju julafton och om en vecka är det nyår. Jag tar ett liiiitet uppehåll då jag åker på skidsemester till alperna på fredag. Jadå, ni tror rätt. Här ska det firas nyår i de franska alperna. Och DÄR fick ni bli väldigt avundsjuka. Chansen att jag uppdaterar er på instagram är ganska stor, för ni har väl inte missat att man kan följa mig? alltomkerstin heter jag där :).
 
Så med en virkad tomte och en polkagris så önskar jag er en God Jul och ett Gott Nytt År!
 
 
 
Mönstret på tomten hittar du på Fröken Elsas virkblogg
 
 
Mönstret på polkagrisen hittar ni hos kungenomajkis
 
Allmänt, Virkat DIY, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, crochteing, garn, hekle, häkeln, virka, virkad polkagris, virkad tomte, virkblogg, virknål | En kommentar |

Lumos!

Jag har inte bloggat särskilt länge men jag kan redan börja se en röd tråd genom de flest av mina inlägg. Fika. Så har ni inte förstått det förrän nu så tycker jag om fika. Jag tycker verkligen om fika. Väldigt mycket. Så idag har jag också fikat. Det blev ett riktigt fika-kalas med saffranssvaniljbullar, pepparkakscheesecake och julmust. MUMS!
 
Nu är det ju exakt en vecka kvar till julafton. Förutom julmat, klappar och härligt umgänge finns det något som alltid återkommer som man inte får missa.. Jag menar förstås Harry-Potter, Sagan om ringen och Star Wars maraton. Lite hallelujah-moment på det och speciellt med glögg och julgodis till ;). Så lumos på er och hoppas ni har hittat fina klappar till era nära och kära :).
 
Häromdagen skickade jag iväg ett litet paket till Tyskland, med virkat i då såklart.
 
 
 
Jag har virkat nio rutor i ett mönster från allt om handarbetes stickmagasin nr 4 2012. Därfter har jag virkat ihop rutorna så att de kan sys på ett kuddfodral. Enkelt, fint och mysigt :). Rutorna är virkade i dubbelt tilda-garn vikrnål 3,5.
 
 
Allmänt, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, chrochet, garn, mormorsruta, tilda-garn, virkad kudde, virkblogg, virknål | Kommentera |

Godisbak med smak av glamour

Näst sista söndagen på året idag och jag kunde inte haft det trevligare. Vikrnål, musikhjälpen och julgodis! Ja det blev lite julgodisbak här i torsdags och det är ju så attans smarrigt till kaffet :). Fyra sorter fick det bli. Mozart-kulor, snickerskaka, polkagrisknäck och brända mandlar. Min favorit är nog de brända mandlarna för såna kan man äta huuuur många som helst och så är de så små att man liksom inte har någon koll på hur många man ätit så då kan man gott stoppa i sig några fler :). 
 
 
Dem flesta recepten hittar ni på arlas receptsidor.
Polkagrisar i knäcken är förresten ett måste, bara så ni vet ;)
 

I fredags var jag på fest med 20-talstema, fantastiskt roligt var det att svassa runt med pälssjal och fjädrar. Tycker fler personer borde anordna 20-talsfester för det är fruktansvärt kuligt, jag vet inte om det var vinet, strumpbyxorna eller läppstiftet som gjorde det men förmodligen allt ;). Här får ni en liiitet smakprov:
 
 
Allmänt allt om kerstin, alltomkerstin, baka, brända mandlar, julgodis, mozart-kulor, polkagris-knäck, snickerskaka, virkblogg | Kommentera |
Upp