Mooot solen!

Det råder en aning packningskaos på våra få kvadratmeter. I morgon tar vi picket och packet och beger oss mot Kroatien - Slovenien - Venedig.
I den ordningen.
Det ska bli fett.
 
Såatte, vi hörs om ett par veckor. 
 
/Tina
 
 

Loppade lampskärmar och himmelsblått tyg

En liten bit från mitt föräldrahem ligger ett av sveriges loppismeckan.
Limmared.
Ungefär 50 mintuer utanför Borås hittar du Limmared och förutom att vara känd för sina Absolutflaskor så kryllar det här lilla samhället av loppisaffärer.
Hela tretton stycken.
Jag drog med mig min käre pojkvän och sprang mellan affärena med loppisradarn på högsta frekvens. Varje tisdag mellan 13-18 så går det fynda allt möjligt i den lilla byn. Vissa affärer bättre än andra. När loppandet är klart kan man gå in på Glasets hus och gå på glasutställning, se glasblåsning och fika på det udda porslinet.
Sådär mysigt och ombonat. 
 
Jag har ett tag varit på jakt efter små lampskärmar. Tack vare instagram och Johanna i Kulla har jag länge varit sugen på att göra mig en lampskärmsljusslinga.
Låter det obekant?
När jag hittat den där perfekta ljusslingan ska jag visa hur jag menar.
 
Fyra små söta lampskärmisar fick följa med hem och ingen var gladare än jag.
Eller jo.
Damen som kom in fem sekunder före mig i en av loppisaffärerna och köpte en hel servis med just de tallrikarna jag ville ha. Hon var nog gladare än mig. 
Får nog vässa armbågarna till nästa gång.
Så håll i hatten, en är inte ensam när en går på loppis i Limmared så det gäller att knipa fynden innan dom försvinner.
 
Jag fick också med mig ett härligt blått tyg. Det ska jag sy något fint av en dag. Men först väntar en helhelg med bästa brudgänget och på måndag bär det av till Kroatien.
Längtar efter värmen så det nästan killar i tårna. 
Så härligt det ska bli.
 
/Tina
 
 

Klänning, en sån med ärm

En vecka har gått sedan jag började dagen med en märklig känsla. Jag hade semester. Det kanske låter lite knäppt att just semester är en märklig känsla men ni förstår när en gått och varit student de senaste åren och varit i princip tvungen att jobba varje sommar för att ha råd att göra något annat är käka nudlar då är semesterkänslan är märklig känsla.
 
Åren innan jag blev student har jag ju förstås också jobbat en massa på somrarna. Allt från att lära små barn att simma till att sitta och prata i telefon med målarsugna kunder. Sen att semestern råkar vara helt obetald är väl en annan femma.
Jag har ju semester ändå.
 
Denna semestervecka startade med att jag fick inviga min nya fina symaskin. Jadå, nu har jag gått och blivit med symaskin.
Min alldeles egna.
Den känslan.
 
Jag har nog tryckt på varenda knapp för att få ett hum om hur den funkar. Mest fascinerad var jag nog ändå över farthållaren. När den är på högsta varv då syr maskinen attan och en får akta sig så inte både fingrar och diverse tröjkanter följer med. 
Himla fin är den.
 
 
 
Första plagget på den nya symaskinen blev en klänning. Denna gången med ärm. Lite klurigt var det och jag ljuger om jag inte säger att jag svor ett antal gånger när jag satt och sprätta. Som det lilla kontrollfreak jag är så vill jag gärna att resultatet ska bli så perfekt som möjligt.
 
 
Kom ni ihåg den där avokadokärnan jag planterade för några månader sedan, Mozart som han också kallas? Jo har ni sett så fin han blivit. En riktigt ståtlig herre som blir större och större för varje dag.
Dock får jag nog sluta hoppas på att det ska bli några sommaravokados.
Kanske nästa sommar.
Hoppas.
 
Och boken under Mozart fick jag i examenspresent. Den är precis smockfull med tips och trix och mönster så nästa gång år det kanske bli något fint ur den.
 
Den här skapelsen ska nog få åka på på nästa grillkalas. Kanske att jag ska köpa mig ett fint band att knyta i midjan. Eller sy på några knappar, eller en ficka?
Semestertankar.
 
/Tina
 
 
Upp