I Löv it

 
 
Jag har varit på lövpromenad. Och titta så många fina löv jag hittade! Gröngula, gula, orangea, röda och bruna. Hela lövpaletten kan man säga :). När jag nu hittade så många fina löv var jag ju tvungen att göra något kuligt med dom. Så det fick bli en liten lövgirlang som hänger så fint på min tavla över mitt lilla köksbord. Det enda du behöver för att göra en lövgirlang är ett gäng fina löv, nål och sytråd. Sen kan jag tipsa om att det nog är bra att presse löven lite så dom inte krulllar sig allt för mycket :).
 
Min lilla tavla är någon form av hemmapyssel den med. Jag hittade en gång en gammal svart sliten ram med en gammal sliten farbror i. Farbrorn fick tyvärr inte vara kvar i ramen för den ville jag ju putsa upp lite granna. Med lite guldspray så var ramen som ny, kanske hade farbrorn behövt lite guldsprej han med...
 
Som "bakgrund" har jag en kartongbit som jag klätt in i ett gammal ljusrosa lakan. Passar alldeles utmärkt att sätta upp knappnålar på och hänga favoritfotona/minnena eller en lövgirlang :).
 
Allmänt DIY, allt om kerstin, alltomkerstin, gör det själv, pyssel | En kommentar |

En vimpel till en Alma

 
 
I går var jag och hälsade på nyförvärvet i syjuntan, lilla Alma. Det var mysigt. Så mysigt att vi nog måste göra om det igen. Mycket snart. Jag menar man vill ju inte att hon ska hinna glömma bort oss. Så ja, Almas föräldrar får nog räkna med fler besök :). Speciellt när de bjuder på god kaka. Hur bra kan det bli liksom? 
 
Lilla familjen var ju värda en liten present nu när de blivit tre. Almas mamma och pappa fick varsin mugg som vi hade skrivit mamma och pappa på och målat ett litet porträtt och andra familjiga saker som hus och träd. Det tyckte jag och min kille passade mycket bra. Sen fick ju självklart lilla Alma en virkad sak. En vimpel som hon kan titta på när hon sover i sin vagn. Vimpeln är virkad efter mitt cirkus-vimpelmönster med virknål 3,5 och Tilda-garn :).
 
När vi ätit kaka och klappat på bebis begav sig hela gänget ut på promenad. Men inte vilken vanlig promenad som helst utan "Lights in Alingsås". Det var en ny bekantskap som jag nog får besöka fler gånger. Perfekt för ett färgfreak som mig. För er som inte vet vad det är så har Alingsås varje höst en ljusutställning runt en promenadslinga och varje år har de olika installationer med något slags tema. I år var det någon form av Edward Grieg hyllning med tonsättning av hans verk "i bergakungens sal" bland annat. Det var som att springa runt i någon form av trollskog med inte bara förtrollande ljussättning utan även musik :). Rekommenderas!
 
Allmänt DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, lights in alingsås, virkad barnvagnsmobil, virkad vimpel, virkad vimpel mönster, virkblogg | Kommentera |

Höstdressad telefon

 
 
Nu när man själv har börjat dra på sig ullkappa och halsdukar och dessutom hoppat i höstskorna så var det väl på tiden att telefonen fick sig ett nytt höstfodral. Det är ju rosabandet-tider så det fick bli ett grått fodral med en liten rosa rosett på :). Det är väldigt smidigt med mörka fodral för då syns det inte lika tydligt när det blir skitigt ;). Telefonen nöjd, jag nöjd, alla nöjda. Detta lilla fodral har jag virkat i Tilda-garn med virknål 3,5.
 
Hoppas alla har haft en fin helg. Min har varit fullspäckad sen i torsdags. Har hunnit med Körövning (sån man sjunger i), artikelläsning, fotolektioner, AW, flyttlass och Liseberg. Roligt och intensivt. Och lite läskigt. Eftersom största delen av helgen tillbringades i Göteborg så var vi självklart tvugna att klämma in ett litet besök på Liseberg då det var sista öppna dagen för sommaren/hösten. Och det blev åka av. Helix, jag säger då det. Har nog aldrig skrikit så mycket i en bergodalbana. Jösses! Sen spelade vi på godishjul men som vanligt blev det ingen Daimvinst till mig. Så vi köpte popcorn istället, vi kan ju säga att det var dyra popcorn med tanke på de ickevinster vi kammade hem ;). 
 
Denna veckan består till mesta del av plugg och virkning såklart. Har börjat virka på en filt som flyter på rätt så bra. Om ni är nyfikna på filtframstegen kan ni kika in på instagram @alltomkerstin. Annars så är jag inne på min sista vecka i fotokursen. Det har varit tre rolige veckor och nu så har jag nog fått kläm på de flesta knappar på kameran :).
 
Hoppas ni får en fin vecka!
 
 
Allmänt, Virkat DIY, Mobilfodral, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crochet phonecase, hekle, häkeln, virkat mobilfodral, virkblogg | Kommentera |
Upp