Kär korg har många namn

 
 
Jag har virkat en korg. I Zpagetti garn. I virknål 7. Japp, Hoooked zpagetti, knasigt men sant.
Men problemet är att jag inte vet om det är en brödkorg, bullkorg, fruktkorg, sakkorg eller citronkorg. För den är så fantastiskt användbar så den funkar nog till allt. Om du är sugen på att göra en likadan korg så gör du såhär:
 
Varv 1: 2 lm
Varv 2: 6 fm i andra lm från nålen
Varv 3: 2 fm i varje fm (12 fm)
Varv 4: *1 fm, 2 fm i samma maska* (18)
Varv 5: *2 fm, 2 fm i samma maska* (24)
Varv 6: *3 fm, 2 fm i samma maska* (30)
Varv 7: *4 fm, 2 fm i samma maska* (36)
Varv 8: *5 fm, 2 fm i samma maska* (42)
Varv 9: 1 fm i yttre maskbågen hela varvet runt. du har nu börjat virka upp för kanten. (42)
Varv 10-14: 1 fm i varje maska (42)
Nu ska du göra handtagen.
Varv 11: virka 9 fm (en i varje maska), 8 lm, hoppa över 2 fm, 19 fm (en i varje maska), 8 lm, hoppa över 2 fm, 10 fm (en i varje maska). 
Varv 12: Virka en fm i varje maska, när du kommer till handtagen virkar du 6 fm runt varje handtag. Totalt 52 fm runt hela korgen. Fästa trådarna med en mindre virknål.
Klart!
 
I helgen gjorde jag och en kär vän en liten spontantripp till Malmö. Det var lite småroligt, inget man brukar göra men något man borde göra oftare. Vi som i vanliga fall inte stannar på hotell tänkte att det kunde ju passa bra för denna helgen. Så visst gjorde vi det. Väl inne i hotellrummet så var allt fräscht och fint. Men det var lite mörkt. Så min vän drog bort gardinerna från fönstrena. Men problemet var att det inte fanns några fönster... Mycket lustigt. Så när vi skulle upp dagen efter till frukosten kunde vi ju inte se vad det var för väder. Katastrof. Jag menar, vi är ju svenskar... ;)
Allmänt, Mönster, Virkat DIY, Virkat, allt om kerstin, alltomkerstin, crocheting, gör det själv, hekle, hoooked zpagetti, häkeln, virkad korg, virkblogg, virknål, zpagetti garn | Kommentera |
Upp