God, godare, äppelmos!

Tjocka jackan åkte på idag, nästan så raggsockorna gjorde det med faaaast dom får nog vänta lite :).
Tittade på fotbollsmatch igår, live, division 6. Det var lite kul, har dock en förmåga att leva mig in lite för mycket i spelet, skulle vara rätt roligt att se sig själv vid såna tillfällen. När det blir riktigt kniviga situationer så flyger händerna all världens väg, oftast upp mot ansiktet. Som att det skulle hjälpa liksom. Så tittar jag på fotboll är det med inlevelse. Har en förmåga att skrika folk i öronen också i stundens hetta, ber om ursäkt för det ;).
 
Efter gårdagen fotbollstittande blev det andra bullar minsann, eller äpplen. Var lite sugen på äppelmos så det fick det bli! Superenkelt och supergott, speciellt till gröten!
 
Receptet ser ut som följande:
 
ca. 6 medelstora äpplen
2 dl vatten
4 dl socker
 
Skala äpplena och skär ner dom i bitar i en gryta, låt det koka upp tillsammans med vattnet och koka på svag värme tills äpplen mjuknat. På med socker och koka upp igen, mixa lite med stavmixer och vips så var det klart! Sa ju att det var enkelt ;).
 
 
Sen går det ju fint att stoppa moset i en fin burk med egenskriven etikett på, ja då blir den inte bara god utan fin att titta på också! :)
 
 
Upp