Klänning, en sån med ärm

En vecka har gått sedan jag började dagen med en märklig känsla. Jag hade semester. Det kanske låter lite knäppt att just semester är en märklig känsla men ni förstår när en gått och varit student de senaste åren och varit i princip tvungen att jobba varje sommar för att ha råd att göra något annat är käka nudlar då är semesterkänslan är märklig känsla.
 
Åren innan jag blev student har jag ju förstås också jobbat en massa på somrarna. Allt från att lära små barn att simma till att sitta och prata i telefon med målarsugna kunder. Sen att semestern råkar vara helt obetald är väl en annan femma.
Jag har ju semester ändå.
 
Denna semestervecka startade med att jag fick inviga min nya fina symaskin. Jadå, nu har jag gått och blivit med symaskin.
Min alldeles egna.
Den känslan.
 
Jag har nog tryckt på varenda knapp för att få ett hum om hur den funkar. Mest fascinerad var jag nog ändå över farthållaren. När den är på högsta varv då syr maskinen attan och en får akta sig så inte både fingrar och diverse tröjkanter följer med. 
Himla fin är den.
 
 
 
Första plagget på den nya symaskinen blev en klänning. Denna gången med ärm. Lite klurigt var det och jag ljuger om jag inte säger att jag svor ett antal gånger när jag satt och sprätta. Som det lilla kontrollfreak jag är så vill jag gärna att resultatet ska bli så perfekt som möjligt.
 
 
Kom ni ihåg den där avokadokärnan jag planterade för några månader sedan, Mozart som han också kallas? Jo har ni sett så fin han blivit. En riktigt ståtlig herre som blir större och större för varje dag.
Dock får jag nog sluta hoppas på att det ska bli några sommaravokados.
Kanske nästa sommar.
Hoppas.
 
Och boken under Mozart fick jag i examenspresent. Den är precis smockfull med tips och trix och mönster så nästa gång år det kanske bli något fint ur den.
 
Den här skapelsen ska nog få åka på på nästa grillkalas. Kanske att jag ska köpa mig ett fint band att knyta i midjan. Eller sy på några knappar, eller en ficka?
Semestertankar.
 
/Tina
 
 
Allmänt, Sytt | allt om kerstin, alltomkerstin, sy klänning, sytt | |
#1 - - Fredrikapåvinden:

Oh så fin klänningen blev! Tyget sååå fint! Grattis till symaskin, klänning och semester!

Svar: Tack snälla! :)
Kram
alltomkerstin.blogg.se

#2 - - Fröken Jennifer:

Fin blev klänningen! Och boken sen, jag tipsade just om den jag med, där finns många tips och fina mönster. Jag har hunnit prova en klänning därifrån än så länge, men har ett utklippt också som jag nog börjar sy på ikväll! Ha en trevlig semester!! :)

Svar: Tack! :) Ja vilken superbok!
Kram
alltomkerstin.blogg.se

Upp